CURRICULUM VITAE

 

1965. Mario Ramón García Díaz de León bliver født i Mexico City, Mexico, den 24 december. Begyndte som 8-årig lektioner i klaver, solfège og musikhistorie. Hans klaverlærer var José Arceo Jácome. Som 12-årig studerede han komposition ved Yamaha Akademiet.

1982-1985. Forberedelseskursus til Universitetets Konservatorium i komposition og klaver, samtidigt med gymnasiet.

1985-1990. Universitetsstudier i klaver og teoretiske fag ved Det Nationale Universitets Konservatorium. Hans lærer Andrés Acosta er en landets vigtigste pianister og var selv elev af Emil von Sauers mexicanske kone, Angélica Morales. Marios eksamen, der bestod af et soloprogram, Schumanns Klaverkoncert op. 54 samt en skriftlig opgave, blev bestået med udmærkelse.

1991-1993. Studier i Oslo hos den førende Grieg-fortolker Einar Steen-Nøkleberg, ved hjælp af en mexicansk-norsk stipendium. I denne tid lærte Mario en del af Griegs solo klavermusik og hans Klaverkoncert op. 16, samt tre andre store klaverkoncerter.

1993-1995. Videregående studier ved Trinity College of Music i London hos den russiske pianist Alexander Ardakov, i kraft af et nyt stipendium. Her vandt han en række konkurrencer som både solist og akkompagnatør. Han bestod ligeledes diplomeksamen med udmærkelse.

1995-1997. Mario kom til Danmark for at besætte en stilling som klaverpædagog ved Ringkøbing Kommunale Musikskole. I 1997 besluttede han at udelukkende koncentrere sig om at uddanne sig videre som solist.

1997-1999. Solistuddannelse ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus hos John Damgaard. Denne uddannelse varede i to år og sluttede med debutkoncert den 22. oktober 1999 i Musikhuset i Århus. Koncerten blev en stor succes med en strålende anmeldelse. Desuden, blev koncerten produceret som en ”live” CD af selskabet Classico.

1999. Solist i Ravels Klaverkoncert i G-dur med Randers Byorkester under ledelse af David Riddell, og i Beethovens 5. Klaverkoncert med Tivolis Symfoniorkester under ledelse af Giordano Bellincampi.

2000. Fastansat ved Skanderborg Musikskole som klaverpædagog.

1999-2002. Solo og kammermusik koncerter for mange musikforeninger, kirker og kendte spillesteder i Danmark, Tyskland og Mexico.

2002. Spillede bl. a. et soloprogram med mexicansk og dansk musik fra d. 20. århundrede med succes både i Danmark og i Mexico.

Mario Ramón García har gennem årene optrådt i Mexico, Norge, England, Island, Danmark, Tyskland, Frankrig og Rusland.

Han har spillet i mesterkurser hos bl.a. Angélica Morales von Sauer i Mexico, Alexander Kelly i London, John Lill i Århus og Victor Merzhanov ved Rachmaninov Instituttet i Rusland.

Han har fast bopæl i Århus, og han deler sin tid i at være solist med orkestre, at spille solo programmer og at undervise.

Tilbage til toppen